Biztonsági előírások és teendők a babaúszás foglalkozásokon

with Nincs hozzászólás

Kedves Babaúszóink!

2021. május 22-én ismét elindultak a babaúszás foglalkozásaink a budafoki Hajós Alfréd Tanuszodában. Az újranyitás átmeneti időszakában regisztrációs kérdőívben mérjük fel június hónapra a részvételek arányát, ezért kérünk minden családot, hogy a foglalkozás előtt töltse ki az alább található űrlapot.

Ahhoz, hogy a lehető legbiztonságosabb környezetet tudjuk megteremteni minden hozzánk látogató családnak, a biztonsági intézkedéseket fokozottan kérjük betartani mindenki részéről.

Egyesületünk részéről az alábbi intézkedéseket tesszük, hogy minél nagyobb biztonságban legyetek mind az öltözőben, mind a foglalkozás alatt:

  • Minden munkatársunk, akik nem a medencetérben tartózkodnak, maszkot viselnek folyamatosan
  • Ahogyan eddig is, minden órában fertőtlenítjük a recepciótól az öltözőig (és öltözőben) a felületeket (ez egyébként normál esetben is így szerepel a házirendünkben)
  • A recepción és az öltözőben is kihelyezünk kézfertőtlenítőket

Amit kérünk mindenkitől, hogy a közös érdek miatt tartson be:

  • Az uszodába való belépéshez az érvényes védettségi igazolvány felmutatása mindenki számára kötelező! Ez vonatkozik a medencében, a medencetérben és az öltözőben tartózkodó személyekre is.
  • Az általános COVID-19 járvánnyal kapcsolatos biztonsági előírásokat és javaslatokat fokozottan tartsátok be: rendszeres kézfertőtlenítés, távolságtartás, maszk viselése, stb.
  • Ahogyan eddig is előírás volt, betegen kérjük ne látogassátok az órát!
  • A medencetéren kívül, kérjük, hogy viseljetek maszkot, ahol több emberrel tartózkodhattok egy légtérben.
  • Az órák csak előzetes online időpontfoglalással látogathatók, amelyre május-június hónapban egyszer szükséges regisztrálni. Kérjük, hogy a visszaigazolt időpontot FOKOZOTTAN tartsátok be, elkerülve ezzel az esetleges tumultust mind az öltözőben, mind a medencetérben. Amennyiben mégis más időpontban jönnétek, kérjük, hogy e-mailben jelezzétek az info@babamamauszas.hu címen. Online időpontot az alábbi gombra kattintva tudtok foglalni:

Mivel nagyon régen láttuk egymást utoljára, ezért érdemes a gyerekeket ismét visszaszoktatni az úszáshoz. Ehhez segítségül összeállítottunk egy összefoglalót, amit otthon is meg tudtok csinálni a babátokkal. A cikket ezen a linken találjátok meg.

Gyakori kérdések

Kisfiam már elmúlt 1 éves, de még az 1. csoportba jártunk és nem tudtunk vizsgázni a zárás miatt. Melyik csoportot jelöljem meg az online időpontfoglalásnál?

A 2-es csoportot aszerint alakítottuk át, hogy a most kialakult helyzetet abszolút figyelembe vettük. Az első pár alkalommal, valószínűleg csak játékos víz feletti gyakorlatok lesznek, éppen ezért a 2-es csoportot javasoljuk az online időpontfoglalásnál.

Az 1-es korcsoportot a járványhelyzet miatt csak elkezdeni tudtuk a picivel, de 2. alkalom után bezárt az uszoda. Befolyásolja ez,hogy melyik korcsoportba jelentkezzünk?

Így is az 1-es csoportban kezdjetek, és a helyszínen az oktatóval együtt eldöntitek mi legyen a folytatás. Ha azóta elmúlt 1 éves a gyermek, akkor a 2-es csoportot javasoljuk.

Oltásra várok jelenleg, így is részt vehetek a babaúszás foglalkozásokon?

Amennyiben átestél már a koronavírus betegségen, és van érvényes védettségi igazolványod, abban az esetben látogatható az óra. Védettségi igazolvány nélkül viszont nem csak a foglalkozásokon nem lehet részt venni, de sem a medencetér, sem az öltözők nem látogathatók.

Korábban a 2-es csoportba jártunk de kétszer is hatalmas kihagyás után térnénk vissza a 2 éves csemetével. Melyik csoportba jelentkezzünk?

Ismételten a 2-es csoportba várunk benneteket, és majd a helyszínen az oktató segítségével eldöntitek, hogyan tovább.

Nekem már megvan a védettségi igazolványom, a férjem még várja. Az oltási igazolás nem elég?

Sajnos csak a védettségi igazolványt tudjuk elfogadni. Védettségi igazolvány nélkül nemcsak a foglalkozásokon nem lehet részt venni, de sem a medencetér, sem az öltözők nem látogathatók.

Kislányom lassan 11 hónapos, ősszel nem tudtuk elkezdeni a babaúszást, így kb. “kinőtte” a vírus alatt az 1-es csoportot. Érdekelne, hogy ilyenkor rögtön a 2-es csoporttal indulunk, a merülést fokozatosan bevezetve, vagy ugyanúgy az 1-es csoporttal?

A 2-es csoportot aszerint alakítottuk át, hogy a most kialakult helyzetet abszolút figyelembe vettük. Az első pár alkalommal, valószínűleg csak játékos víz feletti gyakorlatok lesznek. Éppen ezért a 2-es csoportot javasoljuk megjelölni az időpontfoglalásnál.

Mi eddig 16 órára jártunk, de most nincs ilyen opció az online időpontfoglalásnál. Az a csoport nem folytatódik?

Jelenleg csak a most megadott időpontokat indítjuk újra. Amennyiben megnő az érdeklődés és lesz igény további csoportokra, természetesen nyitunk, de ezt jelenleg még nem tudjuk meghatározni.

Covidos voltam, egyelőre nem kaphatok oltást, így is részt vehetek a babaúszás foglalkozásokon?

Amennyiben átestél már a koronavírus betegségen, és van érvényes védettségi igazolványod, abban az esetben látogatható az óra. Védettségi igazolvány nélkül viszont nem csak a foglalkozásokon nem lehet részt venni, de sem a medencetér, sem az öltözők nem látogathatók.

Covidon átesett baba milyen feltétellel jöhet?

A betegség után minimum 21 nap elteltével, orvosi igazolással.

Átestem a betegségen és van érvényes védettségi igazolványom, de nem vagyok beoltva. Így is látogathatjuk az órát?

Amennyiben átestél már a koronavírus betegségen, és van érvényes védettségi igazolványod, abban az esetben látogatható az óra. Védettségi igazolvány nélkül viszont nem csak a foglalkozásokon nem lehet részt venni, de sem a medencetér, sem az öltözők nem látogathatók.

Az árakat sehol nem találtam, megtudnátok írni?

Az árak a honlapon megtalálhatóak az alábbi linken:
http://babamamauszas.hu/informaciok/dijak-es-idopontok/

Hányan mehetnek be a medencébe egy gyermekkel?

A foglalkozásokon egy gyermekkel továbbra is két felnőtt vehet részt, amennyiben mindketten rendelkeznek érvényes védettségi igazolvánnyal.

A zárás előtt volt még érvényes bérletünk. Újat szükséges vásárolnunk, vagy felhasználhatjuk még a megmaradt alkalmakat?

A korábbról megmaradt bérleteket átírjuk, amit a recepción az óra előtt szükséges jeleznetek.

További kérdésed van a foglalkozásainkkal vagy biztonsági előírásainkkal kapcsolatban? Írj nekünk az info@babamamauszas.hu e-mail címre, vagy Facebook oldalunkon (babamamauszas) privát üzenetben!