Iskolánkban nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy minden csecsemő és kisgyermek a saját korának és szintjének megfelelően fejlődhessen. Éppen ezért az órákat egyidejűleg a medencében 4 csoportban oktatjuk, minden csoportban 1-1 oktatóval.

A csoportok életkor szerinti felosztása:

1.csoport – kezdéstől számított kb. 10 alkalom (a babaúszást 3 hónapos kortól lehet kezdeni)

2.csoport – kb. 4-5 hónapos kortól 18 hónapos korig

3.csoport – 18 hónapos kortól 3 éves korig

4.csoport – 3 éves kortól 4 éves korig

A csoportokba nem automatikusan életkor szerint kerültök, hanem az első csoporttal kezdődik minden esetben. Aki nagyobb gyermekkel érkezik (3-4 éves), az első foglalkozás után, az oktató véleménye alapján akár egy másik csoportba kerültök a következő alkalommal. Ezt minden esetben az oktató dönti el, miután felmérte a gyermek tudásszintjét, állóképességét, stb.

A foglalkozások menete, időbeosztása

Öltözők – átöltözés

Az öltözőbe a foglalkozást megelőzően 15-20 perccel tudtok jönni (ennél előbb nem érdemes, mert az előző óráról kijövők még olyankor ott vannak). Az öltözőben van pelenkázó, és az öltöző kabinok is koedukáltak, tehát nem kell külön férfi vagy női öltözőbe menni a picikkel, hanem kényelmesen meg tudjátok oldani a készülődést.

Az öltözőben mindig van két kolléganőnk is, akik szívesen segítenek, ha bármire szükségetek van.

Az öltözők az emeleten vannak, és a közös teren kívül van külön férfi és női zuhanyzó is.

A foglalkozások kezdete és vége

Minden szombaton reggel 8:00 órától délután 14:00-ig (ekkor kezdődik az utolsó óra) lehet jönni hozzánk. A foglalkozások óra egészkor kezdődnek, és mivel több babához igazodunk, ezért nagyon fontos, hogy mindenki időben ott legyen a medence térben. Amennyiben valaki jelentősen késik (legalább 10 percet), az oktató döntése alapján akár meg is kérhet, hogy várjátok meg a következő órát (ami egy pici baba napi rutinját akár fel is boríthatja, ezért érdemes pontosan érkezni).

A medencetérbe pár perccel az óra előtt tudtok lemenni, a szülőknek a zuhanyzás kötelező.

A foglalkozást egy rövid bemelegítő tornával kezdjük, és az 1.csoportosok kivételével, az oktató érkezése előtt már be lehet menni a vízbe. Az első csoportosok a medence szélén várják türelmesen az oktatót.

A foglalkozás időtartama 45 perc, tehát óra egésztől kb. óra 45-ig vagytok az oktató felügyeletével a vízben, de persze ez eltérő lehet a babák számától és akár a picitől is, hogy bírja-e még, vagy elfárad előbb (ez a legkisebbeknél fordul inkább elő, hogy elfáradnak).

Ezután a következő óra kezdetéig, szigorúan szülői felügyelettel és saját felelősségre még a medencében lehet tartózkodni. A házirendről további információt itt találsz.