Hogyan előzzük meg az uszodai megfázást babánkkal?

with Nincs hozzászólás

Sok szülő úgy gondolja, hogy a kinti hideg nem összeegyeztethető az uszodával, hiszen az őszi náthás időszak után ez csak tetézi a bajokat. 

Összegyűjtöttünk néhány tippet milyen szükséges rutint érdemes kialakítanod, hogy elkerüld a picivel a megfázást.

Azt fontos tudnod, hogy babaúszás idején a víz és a levegő hőmérséklete is magasabb az átlagos értéknél, éppen azért, hogy megvédjük a kihűléstől a kisbabádat. A foglalkozások ideje alatt a szellőztetést is szüneteltetjük a huzat elkerülése érdekében. Ezeket tesszük mi.

De Te mit tehetsz, hogy megelőzd a bajt?

  • A foglalkozások után, mielőtt kiemeled a picit a vízből, vedd le róla az úszópelust (előtte ellenőrizd, nincs- e benne valami!), és úgy tekerd be a száraz törölközőbe. így nem fogja átáztatni a törölközőt, és nem hűti le a baba testét.
  • Az öltözőbe érve, pelenkázás után, alaposan tisztogasd meg a fülecskéjét. A speciálisan erre a célra kialakított baba-fültisztító pálcikával, vagy a törölköző csücskével.
  • Miután ráadtad az első réteg ruhát, picit pihenjetek az előtérben, ahol teljesen megszáradtok, ez jó alkalom egy kis eszegetésre, ezalatt akklimatizálódik a baba szervezete, mert fokozatosan kerül ki a meleg párás levegőről a hűvösre. Ez a rutin az immunrendszer helyes működését támogatja.
  • Ha hajlamos a baba fülgyulladásra, érdemes a foglalkozások előtt a gyógyszertárakban beszerezhető paraffin olajat csepegtetni a fülébe, ez megakadályozza, hogy kórokozók kerüljenek a hallójáratba. Foglalkozás után ezt is ugyanúgy kell kitörölni, mint, ahogy fentebb olvashattad. Természetesen a gyermekorvossal ajánlott előtte egyeztetni. Krónikus fülgyulladás esetén sajnos a babaúszás ellenjavallott.
  • Mielőtt kiléptek az épületből adj egy évszaknak megfelelő sapkát a picire. 

Ha további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, keress minket a kapcsolat oldalon található elérhetőségeken vagy a facebook oldalunkon!