4+1 tipp az örömteli babaúszáshoz

with Nincs hozzászólás

1. Kezdjetek otthon ráhangolódni!

Az első foglalkozás előtt egy héttel kezdd el fokozatosan hűteni a a fürdővíz hőmérsékletét 32-34 fokig! A tiszta, fürdetőszermentes vízben gyakorold az arclocsolást, melyről itt olvashatsz.

2. Időben érkezzetek!

Végigolvasva logikusnak tűnhet, de amikor rohansz, mert késésben vagy, az ezzel járó stresszt átragasztod a picire is. Szánj rá plusz 10 percet, és így nyugiban tudsz átöltözni, kisbabádnak is lesz ideje ráhangolódni a foglalkozásra, és ez a foglalkozás előtti rituálé részévé válik.

3. Babaúszás előtt közvetlenül már ne egyen a baba!

Ha teli pocakkal hozod, az intenzív mozgás hatására felkavarodhat a gyomra, aminek a tartalma a vízben landolhat. Ezt a baba se veszi jó néven, és a vizet is szennyezi, ezért a foglalkozás utánra időzítsd az etetést! Meglátod, hogy kifárad az igénybevételtől, teli hassal nagyobbat alszik utána.

4. Ne álmosan hozd a picit!

Álmosan a felnőttek is nyűgősebbek, nincs kedvük semmi máshoz, csak pihenni. Ez a babákkal sincs másképp. Attól függően, hogy mennyi időt tölt ébren két alvás között, tudod megállapítani, mikor melyik az ideális időpont a foglalkozásra. Nálunk szombatonként 8:00-18:00 között választhatsz az időpontokból, hiszen mi is tudjuk, hogy az első hónapokban még erősen változó a kisbaba napirendje, éppen ezért mi is rugalmasan kezeljük.

+1 Fontos a Te hozzáállásod!

Általában igaz, ha Te félsz a víztől, akkor a babád is fenntartással kezeli. Nagyon dicséretes, ha pont emiatt szeretnéd megtanítani neki, hogyan viselkedjen biztonságosan a vízben. Ezekkel az érzésekkel fontos tisztában lenni, és az oktatóval is megosztani. Így tud segíteni abban, hogy saját tempódban haladj és a picivel együtt barátkozzatok a vízzel.

Ha felkeltettük az érdeklődésed és kipróbálnátok a babaúszást, ajánljuk figyelmedbe az információk oldalunkat további hasznos infókért.